top of page

Fred midt i stormen

Matteus 8:23-27; Markus 3:31-35; 4:35-41; Lukas 8:19-26


37 Da kom det en voldsom kastevind, og bølgene slo inn i båten så den holdt på å fylles. 38 Men han selv lå og sov på en pute bak i båten. De vekker ham og sier til ham: Mester, bryr du deg ikke om at vi går under? - Markus 4:37,38


Tatt i betraktning at båten var fylt med vann, er det utrolig at disiplene måtte vekke Jesus. Dette var ikke et stort skip med kabin under dekk, men snarere en liten, åpen båt. Jesus var antagelig gjennomvåt til beinet.


Det dette avslører, er hvor sliten han må ha vært for å sove så dypt. Medisinsk vitenskap har oppdaget at jo dypere vi sover, jo mer hvile får vi. Dette er et hint om hvordan Jesus kunne opprettholde sitt høye tempo. Mange ganger ba Han hele natten og tjente andre mennesker hele dagen. Han fikk tydeligvis maksimal utbytte av søvnen.


Hvordan kunne Jesus sove så godt i en båt fylt med vann? Svaret finnes i det han sa før han kom i båten. Han sa ikke: «La oss gå legge ut på havet og drukne i en storm».


Han sa: «La oss sette over til andre siden av sjøen». Han skulle til den andre siden. Dette viser at disiplene fremdeles ikke forsto Jesu autoritet. De var forpliktet til ham som deres Messias, men de hadde ennå ikke innsett at han var Herre selv over de fysiske elementene.

Jesus hadde fred fordi han trodde på hans eget ord. Han hvilte i sitt ord. Han forsto også at fordelene ved å være et Guds barn var både åndelige og fysisk, og omfattet alle livets områder. Hvis du er i en storm i dag, vil det du sier og hva du tror avgjøre om du kommer over til den andre siden eller om du synker.


Du kan være sikker på at Jesus ikke sover når det kommer til tingene du møter i dette livet; Han er der i båten din, hviler og gir deg fred og ro for å komme dit du trenger å gå. Hans fred er din hvis du bare vil tro Hans ord og hvile i Hans kjærlighet.

Guds rike fred være med deg!

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Guds fred

Comments


bottom of page